Temporada 18/19

  • First Lego League

    La idea de formar aquest equip neix de les ganes de motivar els nostres fills dins el món de la ciència i la tecnologia. La majoria d’ells mai havien fet res de robòtica, i de seguida es van implicar i il·lusionar amb aquest projecte.


Ha estat un procés difícil: formar l’equip amb nens tan petits i de diferents edats, establir estratègies per treballar per tal d’aconseguir un bon resultat, compaginar-lo amb els estudis i totes les extraescolars… Només ens podem trobar dissabtes i/o diumenges per poder posar en comú el treball que cadascú ha fet al llarg de la setmana i per poder treballar la robòtica, i ho fem a les golfes de la casa d’una de les famílies.
Background

Into Orbit

Els nens han de dissenyar un robot amb el kit LEGO, que ha de resoldre una sèrie de proves i aconseguir que el robot faci la màxima puntuació, anomenat «el joc del robot». S’han de buscar estratègies i treballar l’enginy de manera col·laborativa. També s’ha de defensar davant d’un tribunal el disseny del robot.
L’equip ha de defensar un projecte científic davant del tribunal. El nostre projecte d’aquest any (INTO ORBIT) es basa a solucionar dos problemes que es plantegen a l’espai i a altres planetes, la falta d’oxigen i la manca d’aliment, ja que no és possible posar molt pes a la nau en viatges llargs.Els Vilabots hem desenvolupat un projecte on hem creat una part d’un sistema autònom de suport a la vida, que a partir d’una placa Arduino y una sèrie de sensors programats, controlem els diferents canvis en el medi de cultiu, i a la vegada ser capaç de solucionar-los, i veure totes les dades a internet i al mòbil.Amb aquest sistema control hem optat pel cultiu d’espirulina, que és una cianobactèria de ràpid creixement i molt eficient com a complement en l’alimentació. Hem cultivat espirulina dins una peixera controlant des de la placa Arduino el seu procés de creixement (augment de pH, disminució de temperatura etc.) Aquest sistema ajudarà als futurs colons de l’espai, aportant-los oxigen i un complement vitamínic a l’alimentació.
Background

L’equip ha de presentar els valors que han treballat al llarg de tot el procés davant del tribunal.

L’objectiu inicial era formar l’equip per participar de manera digna en la competició de la fase eliminatòria de la Universitat de Vic. Per nosaltres va ser una gran sorpresa, però alhora una gran il·lusió, classificar-nos en el tercer lloc d’aquesta eliminatòria i participar a la final estatal, que tindrà lloc el 23 de març a Tenerife.
Per preparar la competició estatal, fins avui l’equip ha continuat treballant per millorar les proves del Robot. I ha fet totes les traduccions del català al castellà del projecte per afrontar una final que serà més dura per què el nivell general de la First Lego League ha pujat.

3r Premi UVIC-UCC

al guanyador

Universitat de Vic

09 de febrer de 2019

Participació a la Final de Tenerife 2019

Costa Adeje

23 de març de 2019