• First Lego League

    La idea de formar aquest equip neix de les ganes de motivar els nostres fills dins el món de la ciència i la tecnologia. La majoria d’ells mai havien fet res de robòtica, i de seguida es van implicar i il·lusionar amb aquest projecte.


Ha estat un procés difícil: formar l’equip amb nens tan petits i de diferents edats, establir estratègies per treballar per tal d’aconseguir un bon resultat, compaginar-lo amb els estudis i totes les extraescolars… Només ens podem trobar dissabtes i/o diumenges per poder posar en comú el treball que cadascú ha fet al llarg de la setmana i per poder treballar la robòtica, i ho fem a les golfes de la casa d’una de les famílies.
Background

Animals Allies

Els nens han de dissenyar un robot amb el kit LEGO, que ha de resoldre una sèrie de proves i aconseguir que el robot faci la màxima puntuació, anomenat «el joc del robot». S’han de buscar estratègies i treballar l’enginy de manera col·laborativa. També s’ha de defensar davant d’un tribunal el disseny del robot.
L’equip ha de defensar un projecte científic davant del tribunal. Aquest any el tema tracta de plantejar un problema i buscar una solució on els animals i les persones puguin ajudar-se mútuament. Els VilaBots, després de molt temps de debatre, vam decidir que el tema del projecte seria els Ratpenats. Després de parlar amb experts en quiròpters, hem construït i penjat caixes niu amb els suports de l’ajuntament i s’està treballant en un projecte científic del Museu de Granollers per estudiar la població de ratpenats de Ferradura Petita, espècie originària del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera, i buscar vies per evitar la seva extinció amb el suport de la Diputació de Barcelona. També hem realitzat un tríptic amb l’associació ACER i amb el suport del Departament de Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya.
Background

L’equip ha de presentar els valors que han treballat al llarg de tot el procés davant del tribunal.

L’objectiu inicial era formar l’equip per participar de manera digna en la competició de la fase eliminatòria de la Universitat de Vic. Per nosaltres va ser una gran sorpresa, però alhora una gran il·lusió, classificar-nos en el primer lloc d’aquesta eliminatòria i participar a la final estatal, que ha tingut lloc el 18 de març a Logronyo.
Per preparar la competició estatal, l’equip ha continuat treballant amb més ganes que al principi, i tot i que el nivell era molt alt, hem aconseguit el “Premio Lego Educations Robotics a les Joves Promeses”, que ens permet classificar-nos per participar a la competició Legoland North America Open, que tindrà lloc a Sant Diego (Califòrnia, EUA) del 19 al 21 de maig.

1r Premi Fundació
Scentia al guanyador

Universitat de Vic

18 de febrer de 2017

Premi Lego Education Robotics
a les Joves Promeses

RiojaForum

18 de març de 2017
Per últim volem destacar que a tota Espanya han participat 12.000 nois i noies que formen part de 1600 equips, dels quals només 51 es van classificar per a la final estatal,i d’aquests 20 eren equips catalans, i només el nostre equip provenia de la comarca del Vallès Oriental. I que de les 5 places classificatòries per anar als EUA (3 places a Sant Louis, 1 plaça a Califòrnia i 1 plaça a Arkansas), 3 són per equips catalans. Els altres dos equips són de la l’escola FEDAC del Vendrell i de l’Escola Viaró.

Nosaltres som l’únic equip que hi anem com a famílies.

Nosaltres som l’únic representant europeu al campionat americà.